Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia - Centrul de Cercetare a Imaginarului Speculum
 
Centrul de Cercetare a Imaginarului Speculum

 

 

PROGRAM

 

POZE


 

UNIVERSITATEA „1 DECEMBRIE 1918“ DIN ALBA IULIA, ROMÂNIA

FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE

DEPARTAMENTUL DE FILOLOGIE

ALBA IULIA, Str. Unirii nr. 15-17, cod. 510009

 

Centrul de Cercetare a Imaginarului SPECULUM

 

are plăcerea de a vă invita la

 Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice cu tema:

Călătorii în imaginarul literar

 Perioada:  8-10 iulie 2021

Locul de desfăşurare: UNIVERSITATEA „1 DECEMBRIE 1918“ din ALBA IULIA

 

Teoria imaginarului şi aplicaţiile sale în literatură nu mai au nevoie la ora actuală de explicaţii sau motivări atractive, fiind un domeniu care a „inundat” deja aproape toate ariile de cercetare. Obligaţi oarecum, de mersul vremurilor actuale, la diverse adaptări sau chiar la schimbări de atitudini şi obiceiuri, ne aflăm cu siguranţă într-un fel de tranziţie, fie încercând să ne obişnuim cu noi şi cu vieţile noastre, fie acceptând provocarea. „Telemuncă”, „cursuri online”, şedinţe online, „conferinţe online” şi alte denumiri de acest fel şi-au făcut loc, încet, încet, în obişnuinţele noastre.

Aflaţi la a doua conferinţă organizată în mediul virtual, şi cum accesul la informaţiile atît de necesare cercetărilor literare, precum acelea din bibliotecile publice, ne este, încă, limitat, dorim să lăsăm posibilitatea fiecărui participant să prezinte propriile cercetări în domeniul imaginarului, fără a limita, în aceste condiţii, printr-o temă impusă.

Astfel, aşteptăm propunerile dumneavoastră privind propriile călătorii efectuate în imaginarul literar sau artistic şi descoperirile aferente.